fbpx

Enter your keyword

post

Compania românească Agroland vrea fonduri nerambursabile pentru un parc fotovoltaic de 1 MW la platforma Avicola Mihăilești

Compania românească Agroland vrea fonduri nerambursabile pentru un parc fotovoltaic de 1 MW la platforma Avicola Mihăilești

Compania Agroland Business System, activă în retail, agricultură și alimentație, vrea să acceseze fonduri europene în acest an pentru realizarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 1 MW, destinat consumului propriu de la platforma avicolă Mihăilești, potrivit unui anunț al companiei.

Foto: Agroland Business System

Declarațiile reprezentanților Agroland vin într-un moment în care compania a anunțat că a obținut o finanțare cu fonduri nerambursabile de circa 120.000 de euro prin intermediul programului IMM AGRI-FOOD. Fondurile atrase se vor îndrepta către achiziția de materii prime și materiale.

Măsura „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, adică IMM AGRI-FOOD,  face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 61 din 6 mai 2022, privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi de capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri nerambursabile. Bugetul total alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250 milioane de euro.

„Agroland este o companie care dispune de resursele și cunoștințele necesare pentru a aplica și atrage finanțări diversificate, precum ajutoare de stat sau fonduri nerambursabile. Urmărim să accesăm în mod constant astfel de finanțări, pentru a avea la dispoziție surse suplimentare de capital pentru investiții. (…) Totodată, mai avem în plan și depunerea unui proiect de finanțare pentru un parc fotovoltaic de 1 MW la Avicola Mihăilești, odată ce măsura de finanțare va fi disponibilă”, a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.