Enter your keyword

post

Unul dintre cei mai mari manageri de active din Lituania investește 120 de milioane de euro în centrale fotovoltaice din România

Fondul INVL Renewable Energy Fund I, administrat de INVL Asset Management, anunță că își începe activitatea în România și vrea să investească circa 120 de milioane de euro în primele parcuri solare pe care le achiziționează în piața locală, conform unui comunicat de presă.

Foto: INVL Renewable Energy Fund I

INVL Asset Management este unul dintre cei mai mari manageri de active din Lituania, iar proiectele la care se referă pentru piața locală înseamnă de fapt achiziția a două companii care dezvoltă în România centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 166 MW.

Suntem în expansiune și ne diversificăm portofoliul de proiecte și acoperirea geografică. România este o piață a Uniunii Europene cu o dezvoltare rapidă și foarte promițătoare, care acordă o atenție din ce în ce mai mare proiectelor ecologice și securității energetice. Observăm un potențial uriaș pe această piață pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă și credem că aceste investiții nu numai că vor reduce poluarea mediului, dar vor face posibilă creșterea securității energetice a țării și vor contribui la extinderea capacității de producție de energie electrică“, a declarat Liudas Liutkevičius, Managing Partner al INVL Renewable Energy Fund I.

Proiectele vizate de acest fond de investiții au fost achiziționate având deja aprobate condițiile de conectare la rețea. Facilitățile de producție de energie ar trebui să devină operaționale în 2024.

Reprezentanții INVL Renewable Energy Fund I spun că intenționează să investească mai mult în proiecte de energie regenerabilă din România și este în căutare de noi oportunități de investiții.

Sperăm că abordarea activă a fondului va deschide mai multe oportunități de colaborare cu dezvoltatorii de proiecte de energie regenerabilă din România. De asemenea, managerii fondului își extind în mod activ portofoliul pe alte piețe“, a adăugat Liutkevičius.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.