fbpx

Enter your keyword

post

Compania Promateris a înregistrat vânzări de peste 87 mil. lei în prima jumătate a anului, în creștere față de anul trecut

Compania Promateris a înregistrat vânzări de peste 87 mil. lei în prima jumătate a anului, în creștere față de anul trecut

Producătorul de ambalaje biodegradabile Promateris a înregistrat o cifră de afaceri de 87,7 mil. lei în primele șase luni din 2022, în creștere cu 3,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, compania a înregistrat un profit EBITDA de 11,8 mil. lei, la o marjă EBITDA de 13,4%, despre care Promateris spune că este „semnificativ peste media industriei”. Profitul net s-a situat la 4,9 mil. lei.

Foto: Tamanna Rumee/Unsplash

Promateris va lansa un nou brand în cadrul grupului, Looper, care va fi destinat ambalajelor din plastic reciclat. Produsele Looper se vor adresa, în primul rând, sectorului de retail modern, dar și zonei de gestionare a deșeurilor”, au transmis reprezentanții companiei.

La nivel de cercetare și dezvoltare, Promateris va continua să investească în perioada următoare în dezvoltarea laboratorului propriu, prin investiții în echipamente de laborator de ultimă generație, dar și prin training-uri de specialitate pentru personalul din cadrul acestuia. De asemenea, compania are în vedere și achiziționarea de echipamente noi pentru a susține direcțiile strategice de investiții.

În ceea ce privește planurile de viitor, avem deja în derulare o serie de proiecte care vor continua dezvoltarea portofoliului la nivel de grup pe mai multe direcții, precum intrarea pe piețe noi, lansarea unui nou brand destinat ambalajelor din plastic reciclat, dar și dezvoltarea de aplicații industriale, prin dezvoltarea de rețete noi, care au un conținut ridicat de materiale reciclate”, a declarat Tudor Georgescu, CEO al Promateris. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.