fbpx

Enter your keyword

post

Compania farmaceutică Pfizer și-a anunțat angajamentul net zero pentru anul 2040

Compania farmaceutică Pfizer și-a anunțat angajamentul net zero pentru anul 2040

Gigantul farmaceutic Pfizer a anunțat o nouă serie de angajamente de mediu, printre care un deziderat de a atinge statutul net zero în privința emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2040, precum și o reducere cu 95% a emisiilor generate în cadrul operațiunilor, respectiv o reducere cu 90% a emisiilor generate pe lanțul valoric, potrivit ESG Today.

Foto: Mat Napo/Unsplash

Noile angajamente ale Pfizer includ atingerea așa-numitului „Net Zero Standard”, un standard lansat anul trecut, în funcție de care sunt analizate și certificatele angajamentele unei companii cu privire la atingerea dezideratului net zero.

Criteriile aplicate sunt dure și includ decarbonizare în proporție de 90-95% până în anul 2050 și neutralizarea emisiilor care nu pot fi eliminate. Acum, Pfizer vrea să atingă acest standard cu zece ani înainte de jumătatea secolului.

Se închide fereastra de timp în care putem reduce potențialul impact catastrofic al schimbărilor climatice, care afectează sănătatea planetei și a oamenilor din întreaga lume”, a declarat Albert Bourla, președinte și CEO al Pfizer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.