fbpx

Enter your keyword

post

Celebrul parc național Yosemite din Statele Unite a fost închis parțial din cauza incendiilor de vegetație din California

Celebrul parc național Yosemite din Statele Unite a fost închis parțial din cauza incendiilor de vegetație din California

Parcul național Yosemite a fost închis parțial săptămâna trecută, în contextul în care pompierii și trupele de intervenție s-au luptat să limiteze impactul unui incendiu de vegetație masiv care s-a întins pe mai bine de 600 de hectare, potrivit The Guardian.

Foto: Issy Bailey/Unsplash

Incendiul de vegetație denumit Washburn pune în pericol cei 500 de arbori de sequoia gigant din zona parcului cunoscută drept Mariposa Grove. Acest incendiu de vegetație a izbucnit în ziua de șapte iulie și s-a extins rapid.

Istoria arborilor de sequoia din Mariposa Grove este una îndelungată, în contextul în care unii dintre aceștia au vârste de peste 2.000 de ani, conform CNN, chiar dacă parcul în sine a fost fondat abia în 1857.

Yosemite este unul dintre cele mai populare parcuri naționale din SUA, iar în 2021 a atras peste 3,3 milioane de vizitatori. În timp ce se luptă cu Washburn, California se confruntă și cu incendiul de vegetație denumit Electra Fire, care s-a extins pe mai bine de 1.600 de hectare de teren. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.