fbpx

Enter your keyword

post

Compania Enel este considerată una dintre cele mai sustenabile din lume, odată cu revizuirea semestrială a indicilor FTSE4Good și Euronext Vigeo-Eiris

Compania Enel este considerată una dintre cele mai sustenabile din lume, odată cu revizuirea semestrială a indicilor FTSE4Good și Euronext Vigeo-Eiris

Compania de energie Enel este considerată una dintre cele mai sustenabile companii din lume în urma revizuirilor semestriale ale indicilor FTSE4Good și Euronext Vigeo-Eiris World 120, potrivit unui anunț oficial.

Foto: Shane Rounce/Unsplash

Indicele FTSE4Good clasifică cele mai importante companii internaționale în ceea ce privește practicile de mediu, sociale și de guvernanță, precum și nivelul de trnsparență. În același timp, indicele Euronext listează cele mai sustenabile 120 de companii dintre cele mai mari 1.500 de firme, după capitalizarea bursieră, din Europa, SUA și Asia Pacific.

Reprezentanții Enel spun că grupul atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor care realizează plasamente ținând cont de criteriile de sustenabilitate, întrucât aceștia au ajuns astăzi să reprezinte 14,6% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu față de nivelul din 2014.

Principiile ESG vor rămâne o prioritate în toate liniile noastre de afaceri și vom continua să ne axăm pe soluții și tehnologii care generează valoare comună atât pentru comunitățile locale, cât și pentru mediul mai larg. Privind în perspectivă, vom continua să ne concentrăm pe încurajarea progresului durabil, prin decarbonizare și electrificarea consumului, valorificând în același timp digitalizarea accelerată a companiei noastre”, a explicat Francesco Starace, CEO al Enel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.