Enter your keyword

post

Compania aeriană Wizz Air a semnat un acord cu Airbus pentru a explora potențialul aeronavelor alimentate cu hidrogen

Operatorul low-cost Wizz Air a semnat un memorandum de înțelegere cu producătorul Airbus, prin care cele două părți se angajează să exploreze posibilitățile operaționale și de infrastructură destinate aeronavelor alimentate cu hidrogen, conform unui comunicat de presă.

Foto: Markus Winkler/Unsplash

Concret, acest parteneriat înseamnă că Wizz Air vrea să vadă dacă este posibil să ai operațiuni low cost eficiente pe bază de hidrogen. Compania trebuie să înțeleagă ce înseamnă să operezi aeronave cu emisii zero, alimentate cu hidrogen, iar rezultatele ar putea să aibă un impact asupra viitorului model de business al operatorului.

„Dezvoltarea și sustenabilitatea nu se exclud reciproc, iar noile tehnologii de vârf deschid calea către călătorii aeriene mai sustenabile. Acest acord important încheiat cu Airbus va stimula aviația sustenabilă pe tot globul prin dezvoltarea de operațiuni ultra-eficiente și modele de business ale viitorului. Suntem încântați și așteptăm cu nerăbdare să începem această colaborare”, a declarat Johan Eidhagen, chief people & ESG officer Wizz Air.

Principalele problematici asupra cărora vor colabora cele două părți sunt: evoluția ecosistemului global de hidrogen, de la reglementări și până la infrastructură, respectiv impactul adopției acestei tehnologii asupra flotei și asupra operațiunilor Wizz Air.

„Colaborarea cu clienții noștri este un lucru esențial pentru dezvoltarea unei aeronave neutre din punct de vedere climatic, cu emisii zero, până în 2035. (…) Înțelegerea performanței flotei aeriene și a rețelei ne permite să definim mai bine caracteristicile arhitecturale pentru o viitoare aeronavă ZEROe, precum și impactul asupra aeroporturilor, suportului la sol și rețelei de rute”, a transmis Glenn Llewellyn, vicepreședinta diviziei Zero Emission Aircraft din cadrul Airbus.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.