fbpx

Enter your keyword

post

Compania de inginerie Simtel a atras 12,8 mil. lei de la investitori în cadrul celei mai recente operațiuni de majorare de capital

Compania de inginerie Simtel a atras 12,8 mil. lei de la investitori în cadrul celei mai recente operațiuni de majorare de capital

Compania de inginerie și tehnologie Simtel Team a reușit să atragă 12,8 milioane de lei de la investitori săptămâna aceasta prin intermediul unei operațiuni de majorare a capitalului social, conform unui comunicat de presă.

Foto: Iulian Nedea, Simtel

Capitalul atras ne va sprijini în extinderea afacerii și a proiectelor cu partenerii noștri, precum marile rețele de discount și retailerii de amenajări interioare și exterioare. Oportunitățile pe care le avem la dispoziție, combinate cu vizibilitatea și recunoașterea în piață, obținute prin listarea pe BVB, dar și prin proiectele livrate până acum unora dintre cele mai puternice branduri din industriile respective ne vor conduce către captarea unei cote semnificative în domeniul energiei regenerabile”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Operațiunea a fost desfășurată în două etape, în lunile mai și iunie 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 27 mai – 25 iunie 2022, acționarii Simtel existenți au avut posibilitatea de a cumpăra acțiuni SMTL nou emise pe baza drepturilor de preferință SMRLR01.

La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris 686.267 de acțiuni, reprezentând aproximativ 97% din emisiunea totală, iar compania a atras 12,5 milioane de lei. Acțiunile au avut o valoare nominală de 0,2 lei și au fost oferite la un preț de 18,1994 lei/acțiune. De asemenea, acest procent de subscriere realizat de companie reprezintă un record pentru prima etapă a unei operațiuni de majorare a capitalului social efectuate în ultimii doi ani la Bursa de Valori București.

Restul de 19.233 acțiuni rămase nesubscrise au fost oferite în cadrul unui plasament privat intermediat de BT Capital Partners și programat să aibă loc în perioada 29 iunie – 6 iulie 2022. Prețul unei acțiuni în cadrul acestei etape a fost de 18,2094 lei. Având în vedere interesul ridicat, plasamentul a fost închis anticipat încă din prima zi, investitorii care au participat primind acțiuni cu alocare „pro rata”, cu indicele de alocare 0,2753. În urma celei de-a doua etape, compania a atras 0,35 milioane de lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.