fbpx

Enter your keyword

post

Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez va fi format exclusiv din bărbați pentru prima dată în ultimii 25 de ani

Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez va fi format exclusiv din bărbați pentru prima dată în ultimii 25 de ani

Partidul Comunist Chinez și-a reales săptămâna aceasta cei 24 de membri ai Comitetului Central, iar rezultatul marchează o premieră negativă la nivel de reprezentare din cauza faptului că noul comitet va fi format doar din bărbați pentru prima dată în ultimul sfert de secol, potrivit Bloomberg.

Photo 32346701 © Rafael Ben Ari | Dreamstime.com

Astfel, cea mai populată țară a lumii va fi condusă dintr-un comitet Politburo format din 24 de bărbați pentru următorii cinci ani, după ce Sun Chunlan, care a fost anterior singura femeie din comitet s-a pensionat, depășind limita de vârstă.

Asta arată că Xi Jinping este mult mai interesat de a-și consolida puterea prin introducerea protejaților săi în Politburo decât de a le oferi femeilor reprezentare. China a făcut un mare pas în spate în ceea ce privește reprezentarea și drepturile femeilor”, a declarat Lynette Ong, profesor de științe politice la Universitatea din Toronto.

La nivelul structurii partidului în sens larg, femeile au reușit să obțină doar 11 locuri dintr-un total de 205.

Doar opt femei au reușit în toată istoria să intre în comitetul Politburo format din 24 de membri, în timp ce nicio femeie nu a intrat vreodată în comitetul superior de conducere, format din șapte persoane. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.