Enter your keyword

post

Piața proteinelor din surse alternative suferă din cauza inflației. Producătorul Beyond Meat renunță la o parte din angajați

Producătorul de alimente pe bază de plante Beyond Meat va renunța la 19% dintre angajații pe care îi are la nivel global, însemnând circa 200 de angajați, conform declarațiilor depuse de companie în luna octombrie, ceea ce sugerează un declin pentru piața proteinelor din surse alternative, potrivit Quartz.

Photo 156220732 / Beyond Meat © Andreistanescu | Dreamstime.com

Beyond Meat va încheia procesul de optimizare până la finalul anului, în contextul în care compania vrea să treacă pe cash-flow pozitiv în a doua jumătate a anului 2023. Compania a mai anunțat și o serie de schimbări la nivelul managementului.

Decizia companiei vine într-un moment în care condiția ei financiară s-a deteriorat. Spre exemplu, Beyond Meat estimează venituri cu 23% mai mici în T3 în 2022 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce acțiunile au înregistrat o scădere de 50% de la începutul anului.

O parte din declinul veniturilor se datorează unei scăderi înregistrate pe partea de cerere, iar retailerii au amânat sau anulat mai multe campanii de promoții pe care le pregăteau.

Mai mult, inflația îi împinge pe oameni să se reorienteze către forme mai ieftine de hrană. Una dintre provocările cu care se confruntă industria cărnii produse din plante (plant-based meat) ține de preț, în sensul în care nu a reușit încă să livreze produse la fel de accesibile ca cele tradiționale din carne. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.