fbpx

Enter your keyword

post

Noua Zeelandă plănuiește să impoziteze emisiile din agricultură, inclusiv cele produse de animale

Noua Zeelandă plănuiește să impoziteze emisiile din agricultură, inclusiv cele produse de animale

Noua Zeelandă are în plan să impoziteze emisiile produse în urma activităților agricole, ceea ce include emisiile eliminate de vaci, oi, sau de excrementele acestora, potrivit CNBC.

Photo 19766096 © Jan Mika | Dreamstime.com

Guvernul vrea să implementeze un sistem care să includă și aceste prevederi începând cu anul 2025, întrucât autoritățile speră că și o astfel de mutare ar putea contribui la combaterea crizei climatice.

Mai mult, guvernul spune că veniturile obținute din aceste noi taxe se vor întoarce ulterior către sectorul agricol prin tehnologie nouă, cercetare și subvenții către fermieri.

Este un pas important înainte în ceea ce privește tranziția Noii Zeelande către un viitor cu emisii reduse și este în linie cu promisiunea noastră de a stabili prețuri pentru emisiile din agricultură până în 2025. Nu mai este nicio țară în lume care să fi dezvoltat încă un sistem de a stabili prețuri și de a reduce emisiile din sectorul agricol, deci fermierii noștri vor beneficia pentru că vom avea un avans”, a declarat Jacinda Ardern, premierul din Noua Zeelandă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.