Enter your keyword

post

Codul Român al Sustenabilității: Companiile vor depune rapoarte de sustenabilitate pe o platformă online cu acces liber pentru populație

Guvernul a organizat o dezbatere hibrid la Palatul Victoriei pentru a discuta despre stadiul elaborării așa-numitului Cod Român al Sustenabilității, care ar trebui să aducă un nou cadru pentru raportările non-financiare ale companiilor din economia locală.

Foto: Luke Chesser/Unsplash

Acest instrument ar trebui să ajute la transparentizarea eforturilor pe care le fac firmele din România în ceea ce privește sustenabilitatea. Companiile din România vor depune rapoartele de sustenabilitate pe o platformă cu acces liber pentru cetățeni, potrivit Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul guvernului.

Codul va fi un mecanism digital util care va aduce noi standarde de transparență în România și va evidenția atitudinea pe care mediul de afaceri o are privind dezvoltarea durabilă”, a explicat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

La dezbaterea hibrid au participat peste 110 reprezentanți ai instituțiilor din sectorul public cu rol decizional privind raportarea non-financiară și ai entităților care au obligația de a depune rapoarte de sustenabilitate. Din sectorul privat au fost prezenți reprezentanți ai unor domenii precum retail, instituții financiare, asigurări, energie, industrie sau comerț.

Ca instrument, Codul Român al Sustenabilității este inspirat după modelul german, care a fost deja replicat în Grecia și Turcia, potrivit sursei citate.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.