fbpx

Enter your keyword

post

Coca-Cola HBC România investește 8 mil. euro la fabrica din Ploiești pentru a produce rPET in-house

Coca-Cola HBC România investește 8 mil. euro la fabrica din Ploiești pentru a produce rPET in-house

Coca-Cola HBC România va investi 8 milioane de euro la fabrica din Ploiești, cea mai mare din sud-estul Europei, pentru instalarea unui echipament de decontaminare fulgi PET, în contextul în care liderul pieței locale de băuturi răcoritoare vrea să producă PET reciclat (rPET) în județul Prahova, conform unui anunț oficial al companiei.

Foto: Maximilian Bruck/Unsplash

Investiția de peste 8 milioane de euro va fi parțial finanțată printr-un ajutor de stat de 3,5 milioane de euro. Coca-Cola HBC și-a propus să atingă ținta de emisii net zero până în 2040, iar ajutorul de stat a împins compania să accelereze achiziția acestor echipamente.

După reciclarea plasticului de tip PET într-o facilitate specializată, deșeurile pot fi transformate în așa-numiți fulgi PET. Introduși în echipamentul de decontaminare, acești fulgi vor fi aduși la standardele de calitate alimentară, urmând a fi utilizați în producerea de preforme rPET.

Ajutorul de stat oferit își îndeplinește scopul de a stimula investițiile în economia locală. Succesul accesării acestui ajutor de stat, ne face sa fim deschiși, de asemenea, la oportunitățile pe care ni le oferă statul român, precum noul model de schemă prevăzut de HG 807/2014, dar și alte scheme de finanțare și ne dorim să putem accesa fonduri și pentru proiecte pe care le avem în plan”, a explicat Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability director în cadrul Coca-Cola HBC România.

Sistemul Coca-Cola a extins utilizarea de rPET pentru întreg portofoliul de ape minerale natural. Astfel, 20% din portofoliul de băuturi este ambalat în 100% PET reciclat, respectiv toate apele minerale naturale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.