Enter your keyword

post

Mai puțin de 10% din fondurile de investiții cu profil climatic s-au aliniat la țintele Acordului de la Paris

Doar 12% din fondurile de investiții „verzi” sau cu profil de mediu, respectiv mai puțin de 10% din fondurile cu profil climatic, sunt aliniate cu angajamentele asumate la nivel global odată cu Acordul de la Paris, potrivit unui raport al S&P Global Sustainable1, citat de ESG Today.

Foto: Mika Baumeister/Unsplash

Acordul de la Paris înseamnă în principal menținerea încălzirii globale mult sub pragul de 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale și eforturi coordonate pentru a ținte acest nivel la maximum 1,5 grade Celsius.

Pentru acest raport, S&P a analizat circa 12.000 de fonduri mutuale de acțiuni și ETF-uri, cu o valoare combinată de 20.000 de miliarde de dolari. Analiza a descoperit că doar 11% dintre fondurile studiate sunt aliniate la scenariul „mult sub pragul de 2 grade Celsius”.

În ceea ce privește fondurile de investiții „verzi” sau cele cu profil de mediu, doar 12% dintre fondurile incluse în această analiză sunt aliniate la țintele Acordului de la Paris, în timp ce procentul în cadrul fondurilor cu profil climatic este de sub 10%.  

S&P notează că acest raport nu și-a propus să analizeze dacă aceste fonduri sunt implicate în greenwashing sau au denumiri înșelătoare. Totodată, autorii notează că doar câteva dintre fonduri consideră Acordul de la Paris ca fiind o țintă, în timp ce mulți monitorizează cu atenție eforturile de a evita investițiile în combustibili fosili și de a se concentra pe cele în energie regenerabilă și soluții climatice.  

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.