Enter your keyword

post

Băncile locale și sustenabilitatea: BRD vrea să finanțeze proiecte durabile în valoare totală de peste 1 mld. euro până în 2025

BRD SocGen, una dintre cele mai mari bănci din piața locală, vrea ca până în 2025 să finanțeze proiecte durabile în valoare cumulată de peste 1 miliard de euro, conform informațiilor incluse în raportul său de sustenabilitate, Building Tomorrow, publicat săptămâna aceasta.

Foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash

BRD a încheiat în 2021 tranzacții de peste 500 de milioane de euro, marcând o serie de premiere pe piața locală, printre care și cel mai mare credit verde și prima emisiune de obligațiuni corelate cu obiective de sustenabilitate la Bursa de Valori București, pentru care BRD a fost unic coordonator”, a declarat François Bloch, CEO al băncii.

Prin „cel mai mare credit verde”, banca se referă la o finanțare de 1,25 miliarde de lei acordată în 2021 către Hidroelectrica, pe o perioadă de șapte ani. Banii acordați de BRD SocGen vor fi direcționați de companie către achiziția de participații și realizare de investiții directe în proiecte care presupun producția de energie regenerabilă.

Obiectivele noastre de afaceri sunt dublate de eforturi-cheie în domeniul resurselor umane, întrucât a fi un angajator responsabil înseamnă încurajarea și susținerea diversității și echității de gen”, a adăugat Bloch.

Conform raportului non-financiar, la capitolul operațiuni proprii, BRD a economisit anual 700.000 kWh de energie între 2016 și 2021 prin programul de eficientizare energetică, iar în 2021 compania a redus cu peste 22.000 kg cantitatea de deșeuri de hârtie produsă. În același timp, banca și-a stabilit un așa-numit cadru de achiziții sustenabile în relația cu furnizorii, pe care îl numește Carta Achizițiilor Sustenabile.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.