Enter your keyword

post

Poliția germană descinde la sediul gigantului Deutsche Bank și al subsidiarei DWS într-o anchetă de greenwashing

Autoritățile germane au descins marți la birourile managerului de active DWS și la cele ale acționarului său majoritar, Deutsche Bank, în cadrul unei investigații cu privire la presupuse fapte de greenwashing, potrivit FT.

Foto: Andreas Peter/Unsplash

Zeci de ofițeri au intrat în birourile din Frankfurt și au luat la întrebări angajații timp de câteva ore, conform unor surse citate de presa internațională. Niciuna dintre companii nu ar fi fost notificate anterior cu privire la această acțiune care a adus la un loc procurori din Frankfurt, poliția federală și oficiali ai BaFin, autoritatea germană de supraveghere financiară.

BaFin a deschis o investigație asupra managerului de active DWS după o acțiune similară a SEC, autoritatea americană de supraveghere financiară. Demersul din SUA a fost declanșat în urma acuzațiilor lansate de Desiree Fixler, fost executiv al DWS.

Fixler a declarat că firma a publicat informații înșelătoare în raportul anual pe anul 2020, unde a susținut că mai bine de jumătate din activele de 900 de miliarde de dolari aflate sub administrare au fost plasate în funcții de criterii de mediu, sociale și de guvernanță – adică ESG.

Gigantul bancar Deutsche Bank este acționarul majoritar al DWS, cu aproape 80% din acțiuni. Banca în sine nu este acuzată de greenwashing, însă ofițerii ar fi descins și la aceste birouri în contextul în care cele două organizații au câteva sisteme informatice și facilități comune pe care le utilizează.

Desiree Fixler a ocupat poziția de global head of sustainability în cadrul DWS, până când a fost concediată anul trecut. Ea a ieșit public pentru a acuza sistemul de analiză a riscului pe criterii ESG utilizat de DWS drept „extrem de eronat”. Totodată, a spus că a informat managementul superior cu privire la probleme încă din noiembrie 2020.

În urma acuzațiilor lansate de Fixler, DWS a schimbat modul în care aplică criteriile ESG. Ca urmare, raportul anual pe 2021 a scos la iveală „active ESG” de doar 115 miliarde de euro, în comparație cu nivelul de 459 de miliarde de euro raportat în 2020.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.