fbpx

Enter your keyword

post

Avertismentul medicilor: Temperaturile record ar putea contribui la o înmulțire a cazurilor de cancer de piele

Avertismentul medicilor: Temperaturile record ar putea contribui la o înmulțire a cazurilor de cancer de piele

Experții avertizează că temperaturile tot mai ridicate înregistrate în timpul verii din cauza crizei climatice vor contribui la o creștere a numărului cazurilor mortale de cancer de piele, cum ar fi melanomul, potrivit The Guardian.

Foto: John Towner/Unsplash

Un exemplu bun pentru a arăta temperaturile record din această vară este Marea Britanie, unde au fost înregistrate în premieră temperaturi de 40,2 grade Celsius luna trecută, pe măsură ce oamenii de știință specializați în climă au spus în mod repetat că această situație nu este o excepție, ci ar putea deveni regula.

Acum, medicii avertizează că această criză climatică vine cu pericole la adresa sănătății oamenilor atunci când vine vorba despre expunerea la soare și la radiațiile UV.

Ca medic ce tratează pacienți cu melanom cu siguranță sunt îngrijorat că o tendință susținută de creștere a temperaturilor va duce la mai multe cazuri de melanom și la mai multe decese”, a declarat Sarah Danson, profesor de oncologie la Universitatea din Sheffield.

Datele de la centrul britanic de cercetare a cancerului arată că numărul cazurilor de cancer de piele a crescut exponențial din 1970 până astăzi, în cazul bărbaților acesta ajung chiar să se tripleze. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.