Enter your keyword

post

Avansul înregistrat de femei cu privire la egalitatea de șanse din bankingul britanic de top stagnează pentru prima dată în șase ani

Marea Britanie a înregistrat progrese în ultimii ani în ceea ce privește accesul egal la oportunități pentru femei în ceea ce privește pozițiile e top management din sectorul bancar, însă acum piața se confruntă cu o stagnare pentru prima dată de când egalitatea a devenit un scop declarat, conform unei analize realizate pentru ministerul britanic de Finanțe, citată de Reuters.

Foto: Amy Hirschi/Unsplash

Ministerul a lansat în 2016 o inițiativă numită „Women in Finance”, bazată pe participare voluntară, iar până acum s-au înscris peste 400 de companii. Acum, analiza realizată de think-tank-ul New Financial a descoperit că 78% dintre firmele care s-au înscris își respectă calendarul cu privire la țintele de egalitate, în creștere cu 5% față de anul trecut.

Totuși, nivelul mediu de reprezentare al sexului feminin în roluri de senior management din sectorul bancar a rămas la 33% în 2021, același nivel ca în 2020, potrivit sursei citate. Aproape jumătate dintre firmele înscrise și-au propus ca 40% din rolurile de top management să fie ocupate de femei.

Sunt îngrijorată când văd că progresul stagnează. (…) Sincer, până acum au fost prea mulți pași mici și nu am văzut suficiente schimbări fundamentale”, a declarat Amanda Blanc, CEO-ul companiei de asigurări Aviva și promotoare a inițiativei Women in Finance.

Un număr de 31 de firme au ratat țintele pentru anul 2021, însă trebuie menționat că 19 dintre acestea erau aproape să le atingă. Printre motivele invocate de firmele care au eșuat să-și respecte angajamentele se numără restructurările și fluctuația redusă de personal la nivel de top management.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.