fbpx

Enter your keyword

post

Autoritățile americane lansează o investigație de greenwashing asupra Goldman Sachs, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume

Autoritățile americane lansează o investigație de greenwashing asupra Goldman Sachs, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume

Autoritatea americană de supraveghere financiară (SEC) a lansat o investigație asupra diviziei de asset management a gigantului bancar Goldman Sachs, cu privire la o serie de fonduri de investiții care s-ar asocia în mod înșelător cu principiile ESG, potrivit FT.

Foto: Ibrahim Boran/Unsplash

Investigația este una de natură civilă și se concentrează asupra unor produse ale Goldman Sachs care au în nume sintagme precum „energie curată” sau „ESG”, conform Wall Street Journal.

Așa-numitele anchete de greenwashing încep să devină un fenomen tot mai relevant. În 2021, SEC a înființat un grup de lucru pentru a investiga astfel de afirmații de sustenabilitate utilizate în mod înșelător de manageri de investiții și de companii.

În luna mai, BNY Mellon a devenit primul manager de active american care a încheiat o înțelegere cu autoritățile, în contextul în care ar fi indus în eroare investitorii cu privire la profilul ESG al anumitor investiții.

Autoritatea americană de supraveghere financiară susținea că BNY Mellon Investment Adviser sugera în documente că toate investițiile din anumite fonduri au trecut printr-o evaluare a calității lor ESG, deși acest lucru nu se întâmpla în realitate. BNY Mellon a fost de acord să plătească o amendă de 1,5 milioane de dolari și să își actualizeze documentele. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.