Enter your keyword

post

OECD avertizează că volumul de deșeuri plastice se va tripla până în 2060 în lipsa unor acțiuni curajoase

Volumul total al deșeurilor plastice se va tripla la nivel global până în 2060, în contextul în care jumătate dintre acestea vor ajunge la gropi de gunoi, în timp ce doar o cincime vor fi reciclate, potrivit unui nou raport publicat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Foto: Naja Bertolt Jensen/Unsplash

Raportul „Global Plastics Outlook: Policy Scenarios to 2060” arată că avem nevoie de acțiuni curajoase pentru a reduce nivelul cererii, pentru a prelungi durata de viață a produselor și pentru a îmbunătăți gestionarea deșeurilor și reciclarea.

În lipsa acestora, poluarea cu plastic va crește, concomitent cu o triplare a utilizării de plastic, care este impulsionată de o populație globală în creștere și de o îmbunătățire financiară a nivelului de trai. Raportul estimează că aproape două treimi din deșeurile plastice pe care le vom produce în 2060 vor proveni din articole precum ambalaje, produse low-cost și textile.

 „Dacă vrem o lume lipsită de poluarea cu plastic, în liniile cu ambițiile Adunării de Mediu a Națiunilor Unite, va trebui să luăm acțiuni mult mai dure, coordonate la nivel global”, a declarat Mathias Cormann, secretarul general al OECD. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.