Enter your keyword

post

Ar putea prețul benzinei să fie momentul de cotitură pentru adopția vehiculelor electrice în SUA?

Americanii s-au bucurat pentru mulți ani de ceea ce era considerat a fi un preț redus la combustibil, însă la finalul săptămânii trecute prețul mediu per galon (3,78 litri) a ajuns la 4,99 de dolari la nivel național, conform Quartz.

Foto: Andrew Roberts/Unsplash

În 13 state din SUA prețul la pompă a spart pragul de 5 dolari per galon încă de la începutul săptămânii trecute. Acest prag este unul psihologic, iar șocul pare să fi dus cel puțin la un interes crescut pentru vehicule electrice.

De la începutul lunii mai, numărul căutărilor Google pentru sintagma „electric car” (mașină electrică) a înregistrat o creștere de 50% în SUA, în timp ce numărul căutărilor pentru sintagma „EV” (vehicul electric) a crescut cu o treime.

„În mod istoric, există o goană după vehicule cât mai eficiente din punct de vedere al consumului atunci când există o creștere a prețului benzinei. (…) Mă aștept la un trend similar referitor la vehicule electrice și plug-in hybrid, ținând cont că vehiculele electrice sunt mult mai la îndemână acum și de faptul că există mai multe modele”, a explicat Sara Baldwin, director pentru politici „verzi” în cadrul think tank-ului Energy Innovation.

Totuși, producătorii auto nu vor reuși să capitalizeze în totalitate acest fenomen dacă nu reușesc să producă destul de repede pentru a ține pasul cu cererea. Așa cum se întâmplă în toată piața auto, vehiculele electrice au fost afectate de perturbările din lanțul de aprovizionare, inclusiv cele înregistrate în China.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.