fbpx

Enter your keyword

post

Autoritatea europeană de supraveghere financiară vrea o etichetă de calitate pentru indicii piețelor bursiere

Autoritatea europeană de supraveghere financiară vrea o etichetă de calitate pentru indicii piețelor bursiere

Autoritatea europeană de supraveghere financiară (ESMA) a anunțat săptămâna aceasta că există nevoia pentru o „etichetă de calitate” destinată indicilor de referință din piețele de capital, astfel încât investitorii să nu poată fi înșelați în ceea ce privește caracteristicile de mediu, sociale și de guvernanță ale emitenților care intră în componența acestor indici, potrivit Reuters.

Foto: Austin Distel/Unsplash

Indicii sunt utilizați în sens larg de managerii de active pentru a plasa banii clienților și îi ajută pe aceștia să investească milioane de euro în fonduri și proiecte cu caracteristici de sustenabilitate. Totuși, criteriile în funcție de care se formează acești indici de sustenabilitate variază de la o piață la alta, ceea ce ridică temeri cu privire la riscul de greenwashing.

Lipsa unui sistem clar de etichetare „ridică întrebări cu privire la includerea firmelor cu impact negativ asupra mediului sau asupra societății în acești indici”, a transmis ESMA.

Declarațiile ESMA vin în contextul în care Comisia Europeană a lansat consultări publice cu privire la îmbunătățirea regulilor aplicate la formarea indicilor din piețele financiare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.