Enter your keyword

post

Au început lucrările de construcție la cea de-a treia Casă Ronald McDonald, la Iași

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a început construirea celei de-a treia Case Ronald McDonald din România, în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”. Casa Ronald McDonald Iași va găzdui beneficiari din toată regiunea de Nord-Est a țării, familii ai căror copii au nevoie de tratamente și internări de lungă durată. Anual, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” ajung peste 50.000 de copii, dintre care mai bine de 50% necesită spitalizare. Casa va fi inaugurată în primul trimestrul al anului viitor și este un proiect cu o valoare de 1,6 milioane de euro.


Casa Ronald McDonald de la Iași va avea 19 camere individuale cu baie proprie și o serie de spații comune ce oferă confortul unei case departe de casă: bucătărie, living, sală de mese, loc de joacă, spălătorie, sală pentru activități. Aici, părinții vor putea să se odihnească, să socializeze, să servească sau să pregătească o masă caldă și vor beneficia de sprijinul întregii echipe.

Cu ocazia preluării amplasamentului și a începerii construcției, Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald, a declarat: „Îmi revine bucuria de a anunța începerea lucrărilor de construcție a Casei Ronald McDonald cu nr. 3,  de la Iași. Este un proiect de suflet, la care lucrăm de peste cinci ani, un proiect prin care ne dorim să ajutăm copiii ce au nevoie de internare și familiile lor. Știm că atunci când un copil primește un diagnostic grav, părinții pornesc cu el către un centru universitar unde poate primi îngrijiri medicale adecvate, iar acest lucru implică eforturi și costuri foarte mari. De la transport, la cazare și mese, mulți dintre părinți nu își permit să rămână alături de copiii lor. Pentru aceștia, Casa Ronald McDonald din Iași este o speranță, o șansă la viață, un ajutor și o casă departe de casă în cele mai grele momente ale vieții lor, în lupta cu boala. Mulțumim întregii comunități pentru susținerea acestui proiect și fac apel în continuare la solidaritate, pentru a ține familiile împreună și pentru a reuși să inaugurăm acest proiect în cel mai scurt timp.”


Casa Ronald McDonald Iași este al treilea proiect de acest tip al Fundației pentru Copii Ronald McDonald, alături de cele din București (2003) și Timișoara (2008). Casele Ronald McDonald sunt construite împreună cu Ronald McDonald House Charities Inc. și cu partenerul de misiune, McDonald’s. În 2021, Fundația Vodafone România se alătură în calitate de Sponsor Fondator demersului de construire a Casei Ronald McDonald Iași. Noua Casă va asigura cazare și sprijin părinților din întreaga regiune a Moldovei ai căror copii necesită internări de lungă durată. Alți parteneri ai proiectului: BorgWarner Inc., Unicredit Leasing, KET Construct, LEIER Brikston.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.