fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #10: Economia circulara pragmatica. Cum sa incepem de maine

Cea de-a zecea editie SustainAbility School a fost dedicata economiei circulare si a fost organizata cu sprijinul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos in Romania. Invitatul nostru, Joan Prummel, este consilier strategic in domeniul achizitiilor publice circulare in cadrul Directoratului pentru Lucrari Publice si Management al Apei din Olanda.

In calitate de consilier strategic, Joan Prummel are peste 10 ani de experienta in stimularea si accelerarea economiei circulare. Joan a fost unul dintre primii fondatorii ai retelelor de invatare privind achizitiile circulare care stimuleaza implementarea la nivel local si, in acelasi timp, accelereaza dezvoltarea la nivel international. Aceste retele sunt acum active si functioneaza in toata Europa si chiar in strainatate. Din experienta sa amintim:

  • Co-creator al conceptului de “achizitii publice circulare”
  •  Fondator al programului olandez “Green Deal” privind achizitiile circulare (Dutch Green Deal Circular Procurement)
  • Initiator de proiecte si proiecte pilot cu achizitii circulare de catre guvernul central olandez
  • Formator si lector despre achizitiile circulare la universitati, orase si companii
  • Membru al Grupului consultativ privind achizitiile publice ecologice al Comisiei Europene.

Joan a subliniat faptul ca economia circulara nu reprezinta un simplu trend, ci o cale eficienta si profitabila de iesire din criza climatica si a prezentat indrumari concrete pentru orice organizatie (publica si privata) care isi doreste sa adopte aceasta cale. Exemple concrete implementate cu succes atat in Olanda, cat si in alte tari demonstreaza care sunt posibilitatile si oportunitatile de a implementa cu succes principiile circularitatii in organizatia voastra.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor Sustainability School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor CRS.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

[do_widget id=g5plus-posts-2]