fbpx

Enter your keyword

post

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G.

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G.

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G.

Egalitatea de gen este obiectivul de sustenabilitate cu nr. 5, dar puțină lume în România îl ia în serios: ne prefacem că e o chestiune de mult rezolvată. Ne-am alăturat Ambasadei Sustenabilității pentru că expertiza noastră ajută la înțelegerea inegalităților de gen dar și la găsirea de soluții la aceste probleme care continuă să fie unele dintre cele mai răspândite și adânc înrădăcinate dezechilibre de pe Glob. Fără a depăși mecanismele de putere care generează avantaje și dezavantaje majore pe baza sexului cu care ne naștem, nu vom putea pune în armonie oamenii, planeta și profitul. Ne dorim să fim parte din acțiuni care intersectează toate domeniile sustenabilității. Suntem fiecare o piesă din puzzle, de care depinde întregul.  

Camelia Proca, directoare A.L.E.G.

A.L.E.G. este o organizație neguvernamentală activă din 2004 în promovarea egalității de gen și prevenirea și combaterea violenței împotriva fetelor și femeilor.
Ce facem:
oferim servicii de consiliere și suport psihologic în mod gratuit în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența domestică și copiilor lor (inclusiv consiliere on-line sau telefonică); prin programul #ȘiEuReușesc încurajăm femeile care au reușit să depășească violența domestică să devină exemple pozitive pentru cele care se află încă într-o situație de abuz și susținem formarea de comunități de suport #ȘiEuReușesc în cât mai multe localități din țară.
– informare și conștientizare privind violența de gen, prin implementarea de proiecte educative cu scopul prevenirii violenței, dar și sesiuni de formare pentru specialiști cu atribuții în combaterea violenței
– advocacy și lobby – alături de rețele naționale și internaționale cu care milităm pentru îmbunătățirea legislației și intervențiilor în cazuri de violență domestică și sexuală, pentru a asigura victimelor protecție eficace și suport specializat Misiunea noastră este să ajutăm oamenii să trăiască fără abuz și violență. Oferim susținerea necesară fetelor și femeilor pentru a-și găsi puterea interioară de a învinge violența. Promovăm egalitatea de gen, prin care înțelegem relațiile de putere echilibrate între femei și bărbați, în familie și în societate.

Obiective de Dezvoltare Sustenabilă Susţinute