fbpx

Enter your keyword

post

Afaceri pentru Viitor, sezonul 2 ep. 5: Sorin Grigore, Fondator și CEO Cipsor Construct

Afaceri pentru Viitor, sezonul 2 ep. 5: Sorin Grigore, Fondator și CEO Cipsor Construct

Gândirea pe termen mediu și lung este unul dintre principalii factori necesari pentru ca o afacere să reziste timpului, crede Sorin Grigore, Fondator și CEO Cipsor Construct, furnizor de produse și servicii în domeniul construcțiilor industriale și civile, înființat în 2004.

„Afacerile cu viitor sunt acele afaceri unde echipa de lucru pune suflet și își dă silința în cea mai corectă manieră cu putință. Acolo unde oamenii vin ambițioși și voioși la muncă în fiecare zi […]. Acolo unde oamenii se gândesc cel puțin pe termen mediu, și au planuri pe termen mediu, acolo este despre viitor”, a declarat Sorin Grigore în cadrul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Afaceri pentru Viitor”, dedicat IMM-urilor, susținut de ING.

Fondatorul Cipsor Construct consideră că, din păcate, în mediul de business local, încă persistă ideea câștigului rapid în detrimentul unei strategii pe termen lung. „În general, politica de business românească pleacă de la câștigul de astăzi – ceea ce am de câștigat din ceea ce fac acum. Mâine nu știu ce va fi, poate va fi, poate nu va fi […]. Dar se promovează în continuare, din păcate, ideea că astăzi trebuie să câștig, nu mâine”, spune fondatorul Cipsor Construct.

Ca antreprenor, Sorin Grigore afirmă că zilnic se confruntă cu provocarea de alege între moralitate și profit, când vine vorba despre deciziile de business. „Zi de zi suntem în situația de a alege între moralitate și profit. Pentru că profitul înseamnă, încă din primele stadii ale scrierii unui proiect, transparență față de beneficiarul tău, înseamnă sustenabilitate, înseamnă loialitate față de colegii pe care îi ai.”

În prezent, Cipsor Construct implementează un proiect de panouri fotovoltaice pentru a-și asigura necesarul de consum în proporție de 80-90%. Totodată, compania implementează și un proiect de retehnologizare, cu scopul de a reduce consumul și a avea grijă de mediul înconjurător.

De asemenea, antreprenorul este de părere că sustenabilitatea trebuie să se regăsească pe lista priorităților în toate departamentele unei companii. Însă, pentru a atinge obiectivele ce țin de sustenabilitate, în general, Sorin Grigore consideră că este nevoie ca fiecare dintre noi să fim mai atenți când vine vorba de folosirea resurselor naturale.

Sezonul 2 „Afaceri pentru viitor” dedicat IMM este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România, în parteneriat cu ING.

Programul „Afaceri pentru Viitor” este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.