Enter your keyword

post

8,5 milioane de euro donații

8,5 milioane de euro donații

Aceasta este suma pe care ONG-urile din România au strâns-o în primele două săptămâni de la declanșarea crizei provocată de COVID-19 de la companii și donatori individuali.

Mădălina Marcu, directorul de dezvoltare resurse de la Asociația pentru Relații Comunitare a declarat într-un interviu pentru Ambasada Sustenabilității în România că societatea civilă s-a mobilizat exemplar într-o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea spitalelor și a personalului medical. Astfel, a fost creat FONDUL DE URGENȚĂ PENTRU SPITALE.

Centralizând datele de la 50 de organizații nonguvernamentale, suma strânsă din donațiile făcute de companii și persoane fizice este de 8,5 milioane de euro în primele două săptămâni.  ”Din această sumă s-au cumpărat 2,5 milioane bucăți de echipament și aici vorbim de echipament de tip măști, combinezoane, botoșei, halate ș.a.m..d. E mai mult decât a reușit să cumpere statul și să aducă în țară în astea două săptămâni! Nu-i un motiv de mândrie prin care să arătăm că noi suntem mai buni decât statul, îți arată doar că noi suntem mai agili și modul în care o comunitate își va rezolva nevoile mai rapid decât să aștepte să vină statul și să o ajute. Am reușit să cumpărăm lucruri de care e o nevoie esențială de tip ventilatoare non-invazive, achiziționând cca 30 de astfel de ventilatoare. Asta înseamnă că am salvat vieți, vieți multe”, a declarat Madălina Marcu, director de dezvoltare resurse la Asociația pentru Relații Comunitare.

Pe bună dreptate veți spune că nu e momentul unei analize a sistemului sanitar românesc, a fondurilor destinate sănătății în ultimii 30 de ani și a modului în care acești bani s-au cheltuit, a politicii resurselor umane și a condițiilor de selectare a managerilor. Că atunci când casa arde mai întâi stingi focul și apoi faci ancheta. Dar o singură remarcă nu doar că se îngăduie, ci se și impune: politizarea excesivă a tuturor instituțiilor statului, în toate domeniile, a condus încet, dar sigur, către un faliment instituțional pe care nimeni nu a vrut să-l declare oficial. Această criză a facut-o. De aici înainte nu avem decât să reconstruim pe baze responsabile, profesioniste și sustenabile.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.