Enter your keyword

post

7.000 de companii le cer autorităților de reglementare din lume să își alinieze planurile pentru combaterea greenwashing-ului

Coaliția We Mean Business, care cuprinde 7.000 de companii globale, le cere autorităților de reglementare să-și alinieze definițiile, terminologia și conceptele în ceea ce privește setul de reguli menit să oprească fenomenul greenwashing-ului, în contextul în care se lucrează în prezent la prevederi diferite pentru aceleași companii, potrivit Reuters.

Foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash

În ultimii ani, au intrat peste 3.000 de miliarde de dolari în investiții asociate cel puțin la nivel declarativ cu criterii ESG, ceea ce a atras atenția autorităților cu privire la diferite cazuri care ar putea fi etichetate drept greenwashing.

Astăzi, atât Uniunea Europeană, cât și autoritatea americană de supraveghere financiară (SEC) pregătesc fiecare câte un set de reguli în ceea ce privește raportarea investițiilor cu profil de sustenabilitate. Pe lângă acestea două, mai există un set de reguli în lucru la Consiliul pentru Standarde Internaționale de Sustenabilitate (ISSB), lansat la COP 26 și susținut de țările G20.

Companiile cer ca toate acestea să fie aliniate pentru a nu genera un cost de raportare mult mai mare pentru fiecare firmă care va trebui să se alinieze la toate cele trei seturi de reguli, în contextul în care acestea ar putea fi implementate odată cu raportările anuale din 2023.

Există neclarități cu privire la cum va arăta rezultatul final și putem vedea deja că va însemna o problemă pentru companiile listate la bursă atât în UE, cât și în SUA”, a declarat Jane Thostrup Jagd, director adjunct pentru finanțe net zero în cadrul We Mean Business.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.