Enter your keyword

post

Viitor Plus împreună cu Philips România plantează câte un copac, pentru fiecare comandă plasată online

Asociația Viitor Plus, anunță startul campaniei „Plantăm împreună”, campanie realizată împreună cu Philips România. Asociația Viitor Plus va planta un copac în comuna Apele Vii, din județul Dolj, pe un teren degradat, aflat în curs de deșertificare, pentru fiecare comandă de peste 250 lei, plasată pe www.philips.ro. Campania va avea loc în perioada 5 aprilie-30 septembrie 2022,. Astfel,  Philips Romania se devine partener Viitor Plus, în programul de plantare și monitorizare a pădurilor, Adoptă un copac.

Puieții vor fi plantați în comuna Apele Vii, din județul Dolj, pe un teren aflat în stare de degradare, pe cale de deșertificare. Terenul se află în proprietatea primăriei, iar pădurea va fi creată în beneficiul comunității, sprijinind climatul local, diminuarea poluării și creșterea rezilienței în fața evenimentelor meteo extreme. Conform specialiștilor, anual, peste 1000 de hectare de teren fertil din sudul țării se transformă în nisip din cauza impactului antropic negativ asupra mediului și climei.

Împădurirea terenului reprezintă o măsură naturală și de durată pentru combaterea deșertificării și eroziunii deoarece arborii au capacitatea de a inversa degradarea solului nisipos și infertil, transformându-l astfel într-un sol sănătos și biodivers. Plantarea va avea loc în toamna acestui an, în perioada de repaus vegetativ. În anii următori plantării se vor realiza lucrări de îngrijire pentru o perioadă de  3-7 ani,  până când pădurea va atinge stadiul de masiv. În urma campaniei, Philips România se așteaptă să contribuie la împădurirea unei suprafețe de peste 1.5 hectare, cu aproximativ 8000 de puieți.

„Suntem bucuroși să fim parteneri ai inițiativei Philips și să putem construi împreună programe prin care ajutăm comunitățile României. Județele cu cel mai mare deficit de pădure se află în sudul și estul țării, iar gradul împăduririi în aceste județe este de 4% pentru Călărași și 5% pentru Teleorman, Constanța, Brăila. Media europeană recomandată este de peste 30% și credem că doar împreună, cu ajutorul comunității și implicarea companiilor, putem să atingem această țintă, atât de necesară pentru un mediu mai sănătos.”,  a declarat Teia Ciulacu, fondator și președinte Viitor Plus.

„Pentru Philips, sustenabilitatea stă la baza modelului de business. În momentul în care am pornit pe acest drum al transformării, obiectivul nostru a fost să ne asigurăm că putem aplica puterea inovatoare pe care o deținem pentru a face o diferență în bine pentru oameni. Fiind lider în domeniul tehnologiei medicale, scopul nostru este să îmbunătățim sănătatea și bunăstarea a două miliarde de persoane pe an, până în 2025. Ne propunem să creștem compania responsabil și durabil și, de aceea, ne stabilim în permanență obiective sociale și de mediu ambițioase.  Plantăm Împreună este un demers prin care ne dorim să creștem gradul de împădurire a zonei de sud a țării, cu sprijinul consumatorilor și partenerilor noștri. Să acționăm în mod responsabil față de planetă și societate face parte din ADN-ul nostru și sunt sigură că este cel mai bun mod prin care putem aduce plus valoare, pe termen lung.”  a spus Daciana Tulpan, Lider al Diviziei dedicate Îngrijirii Personale, Philips.

În anul 2008, Viitor Plus, a pornit programul de împădurire „Adoptă un copac” cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții.

Misiunea „Adoptă un copac” este de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere. Până în prezent, programul de împădurire „Adoptă un copac!” a reușit să implice peste 16.000 de voluntari și să planteze 796.708 de puieți forestieri, pe 131.3 hectare de teren degradat, în 15 comunități rurale din sudul țării.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. 

Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter