Enter your keyword

post

Uniunea Europeană vrea să încheie un acord cu Namibia pentru producția de hidrogen verde

Uniunea Europeană vrea să ajungă la un acord cu Namibia, pentru a sprijini ambițiile țării sud-africane în sectorul de producție de hidrogen verde, într-o înțelegere care ar asigura și volume de import pentru Europa, conform unei declarații comune lansată de oficialii celor două părți, citată de Reuters.

Foto: Biel Morro/Unsplash

Hidrogenul este considerat de mulți drept o alternativă mai puțin poluantă pentru combustibilii fosili, însă hidrogenul reprezintă astăzi doar 2% din nevoile de energie ale blocului european. Necesarul ridicat de capital și lipsa infrastructurii specifice sunt principalele bariere în adopția la scară largă a hidrogenului verde.

Cea mai mare parte a hidrogenului consumat în UE este așa-numit hidrogen „gri” sau „albastru”, fiind produs cu ajutorul gazului, ceea ce are un impact negativ asupra nivelului general de emisii. Mai mult, costul ridicat al gazului deschide calea pentru investițiile în hidrogen așa-numit „verde”, produs cu ajutorul energiei regenerabile.

În luna mai, Uniunea Europeană s-a angajat că va importa cel puțin 10 milioane de tone de hidrogen verde până în 2030, în timp ce va produce alte 10 milioane de tone în statele membre. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.