Enter your keyword

post

Un oraș din Olanda devine primul din lume care interzice reclamele la carne în spațiile publice

Orașul olandez Haarlem va deveni primul din lume care interzice amplasarea reclamelor la produse din carne în spațiile publice într-o încercare de a reduce consumul și de a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, potrivit The Guardian.

Foto: Brandi Alexandra/Unsplash

Cu o populație de circa 160.000 de persoane, orașul olandez a stabilit că această interdicție va intra în vigoare în 2024, după ce carnea de consum a fost inclusă pe lista produselor care contribuie la criza climatică.

Astfel, reclamele la produse din carne nu vor mai putea fi amplasate pe autobuzele, clădirile și ecranele din spațiul public.

Sectorul producătorilor de carne a reacționat la această decizie și a transmis că municipalitatea „merge prea departe când vine vorba de a le spune oamenilor ce este mai bine pentru ei”.

Studiile recente sugerează că producția alimentară mondială este responsabilă de o treime din emisiile care contribuie la încălzirea globală. În același timp, prezența animalelor în alimentație este responsabilă de un volum dublu de poluare față de alimentele produse din plante. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.