Enter your keyword

post

Studiu: Combaterea inegalității s-ar putea dovedi un factor decisiv în lupta cu criza climatică

Combaterea inegalității este vitală pentru a asigura susținerea populației în angajamentul complex de a reorganiza economia mondială și de a lupta cu criza climatică, conform unui studiu citat de Reuters.

Foto: Elyse Chia/Unsplash

În urmă cu 50 de ani, un grup de cercetători de la MIT au încercat să obțină o simulare legate de modul în care ar fi arătat lumea dacă mediul înconjurător ar fi fost deteriorat de consumul aflat în creștere la nivel global. Această simulare este cunoscută drept „Limits To Growth”.

Acum, o echipă interdisciplinară de cercetători a dezvoltat modelul Earth4All au vrut să continue pe această cercetare și au încercat să afle care sunt factorii care ar determina o lume mai bună pentru restul secolului, în baza unor seturi de date din perioada 1980-2020.

Până acum, concluzia centrală a acestor cercetători a fost aceea că dacă inegalitatea va crește în următorii 50 de ani oamenii vor avea din ce în ce mai puțină încredere în guverne și instituții, ceea ce ar însemna o cooperare mai dificilă atunci când vine vorba de lupta cu criza climatică sau cu alte pericole.

Viteza acțiunii prin politici publice este limitată atunci când încrederea socială scade. Asta afectează modul în care poți reglementa și subvenționa pentru a înverzi economia și sistemul energetic”, a declarat Per Espen Stoknes, co-autor al studiului. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.