fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #22: Misiunea europeana pentru orase – cum participam si ce avem de castigat?

Comisia Europeană a lansat în septembrie un program pentru orașe verzi și smart pentru 2030. Programul creează oportunități pentru mediul de afaceri, societatea civilă și sectorul public să modeleze și să beneficieze din primul val la scală europeană pentru transformări urbane pentru oameni și planetă.

Am aflat mai multe despre acest program de la Laura Hetel, Policy Officer for Future Urban Systems, la Directoratul General Cercetare și Inovare din cadrul Comisiei Europene.

– Cum va funcționa acest program 100% bazat pe abordarea de jos în sus și alianțe locale, între stakeholderi din comunitate
– Care sunt avantajele de care vor beneficia “Orașele Far” înscrise în Misiune
– Ce oportunități creează programul pentru ca mediul de afaceri, societatea civilă și sectorul public să modeleze și să beneficieze din primul val la scală europeană pentru transformări urbane pentru oameni și planetă.

Laura Hetel este ofițer de politici pentru sistemele urbane în Comisia Europeană unde lucrează la implementarea misiunii pentru orașe verzi și inteligente și a noului Bauhaus european. Ea se ocupă și de implicarea cetățenilor în pactul verde european și de impactul socio-economic al tehnologiilor în mediul urban.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

[do_widget id=g5plus-posts-2]