fbpx

Enter your keyword

post

Suedia vrea să organizeze mai bine o piață a trotinetelor electrice în continuă creștere

Suedia vrea să organizeze mai bine o piață a trotinetelor electrice în continuă creștere

Autoritățile din Stockholm se pregătesc să ia măsuri pentru a organiza mai bine regulile de utilizare în oraș pentru trotinetele electrice, în contextul în care aceste soluții de micromobilitate au luat cu asalt orașe din întreaga lume, potrivit Bloomberg.

Foto: Vlad B/Unsplash

Noile măsuri ar urma să intre în vigoare în luna septembrie și ar însemna că trotinetele și scuterele electrice nu ar mai avea voie să circule pe trotuare, în timp ce utilizatorii acestora ar trebui să le parcheze doar în spații dedicate.

Aceste măsuri vin după ce autoritățile locale au plafonat anterior numărul maxim de trotinete electrice care pot circula în oraș și după ce au impus taxe adiționale pentru firmele care le operează.

Legislația implementată de suedezi a venit gradual, însă marchează un moment important în evoluția acestei industrii. În toate orașele europene autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a găsi un echilibru între utilizarea acestor soluții de mobilitate la scară largă și trafic, respectiv siguranța cetățenilor. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.