fbpx

Enter your keyword

post

Dezastrele climatice ar putea încetini evoluția pieței de vehicule electrice

Dezastrele climatice ar putea încetini evoluția pieței de vehicule electrice

Producătorii auto din întreaga lume încearcă să producă din ce în ce mai multe vehicule electrice, însă criza climatică îi prinde din urmă și ar putea să le încetinească ambițiile, potrivit Bloomberg.

Foto: Ernest Ojeh/Unsplash

Săptămâna aceasta, autoritățile din provincia chineză Sichuan, care furnizează circă o treime din producția de litiu a Chinei, au anunțat reduceri suplimentare în furnizarea de energie către mai mulți consumatori industriali. Asta vine în contextul în care nivelul de apă din rezervoarele hidrocentralelor este la minimul ultimilor 60 de ani.

Nemții de la Volkswagen au anunțat săptămâna trecută că fabrica lor din Sichuan a fost afectată de măsurile de reducere a energiei furnizate. Prin urmare, producătorul estimează întârzieri în livrările către clienți.

Toyota și producătorul de baterii CATL au semnalat că îți închid temporar producția, în timp ce Tesla și SAIC Motor au anunțat autoritățile din Shanghai că ar putea avea dificultăți în a menține producția dacă această criză energetică va continua să le afecteze furnizorii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.