fbpx

Enter your keyword

post

Studiu: Perioadele prelungite cu temperaturi peste 38 de grade Celsius vor deveni noua normalitate în SUA până în 2053

Studiu: Perioadele prelungite cu temperaturi peste 38 de grade Celsius vor deveni noua normalitate în SUA până în 2053

Cea mai mare parte din Statele Unite se va confrunta cu perioade prelungite și periculoase de valuri de caniculă până la jumătate jumătatea secolului, iar în anumite zone temperaturile de peste 38 de grade Celsius se vor menține timp de săptămâni întregi, conform unui studiu publicat săptămâna aceasta, citat de The Guardian.

Foto: Lenstravelier/Unsplash

Aproape două treimi dintre americani, în special cei din statele din sudul și centrul țării, se confruntă cu riscul de a experimenta o creștere a temperaturilor periculoase, după cum arată o analiză Washington Post pe baza datelor organizației non-profit First Street Foundation.

Trebuie menționat că metoda de analiză s-a bazat pe utilizarea evoluțiilor din prezent pentru a prezice intensitatea valurilor de caniculă din următorii 30 de ani.

Un mediu înconjurător în schimbare se traduce și prin temperaturi mai ridicate și o umiditate în creștere, generând condiții care exacerbează efectele căldurii extreme”, notează studiul.

Analiza Washington Post sugerează că până în 2053 temperaturile record experimentate în 2022 de unele state americane vor deveni noua normalitate.

Astăzi, 46% din populația țării trece prin cel puțin trei zile consecutive cu temperaturi exterioare de peste 38 de grade Celsius, în medie, în fiecare an. Până la mijlocul secolului, acest procent va ajunge la 63%. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.