Enter your keyword

post

Spaniolii apelează la capre și oi pentru a salva Barcelona în fața incendiilor de vegetație printr-o metodă veche de secole

Spania apelează la o metodă veche de secole pentru a încerca să prevină extinderea incendiilor de vegetație, iar aceasta se bazează pe „armate” de capre și oi.

Foto: Bailey Mahon/Unsplash

Conform The Guardian, aproape 300 de capre și oi au fost utilizate în acest an în apropierea Barcelonei, iar această metodă începe să fie reutilizată în mai multe locuri din lume.

Mai exact, aceste vietăți sunt duse în zonele cu vegetație uscată pentru a mânca sau a călca în picioare aceste plante care ar putea deveni rapid combustibil ce ajută incendiile de vegetație să se extindă.

Dacă acestea sunt duse pe aceste terenuri suficient de des, ele lasă în urmă câmpuri deschise, fără vegetație uscată, care pot deveni limita până la care se extinde un incendiu de vegetație. Trebuie menționat că această metodă era folosită și în trecut pentru a limita potențialul impact al incendiilor de vegetație.

Nu inventăm nimic nou prin această metodă. Ceea ce facem este să folosim din nou ceva ce deja există și care era pe cale de dispariție”, a declarat Guillem Canaleta, care activează în cadrul Pau Costa Foundation.

Această organizație non-profit din Catalonia reimplementează o astfel de strategie în apropierea Barcelonei încă din anul 2016.

În Barcelona a fost lansat un proiect pilot cu această metodă în aprilie 2022 pentru parcul Collserola, care se întinde pe 8.000 de hectare în interiorul orașului și care se confruntă cu circa 50 de incendii în fiecare an, a explicat Eloi Badia, consilier local din Barcelona responsabil pentru politicile implementate în combaterea urgenței climatice.

Abordarea spaniolilor se poate vedea și în alte locuri din lume. Spre exemplu, în California zeci de companii au contractat astfel de servicii care presupun ca „armate” de capre să fie aduse în zone critice pentru a scăpa astfel de vegetația uscată. În Portugalia au fost utilizați cai, în timp ce în Canada au fost puse la lucru bovine.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.