Enter your keyword

post

Sondaj: 8 din 10 români consideră creșterea eficienței energetice a clădirilor ca fiind importantă. Spitalele și școlile ar trebui să fie prioritare

Mai bine de 8 din 10 români sunt de părere că îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor este o inițiativă foarte important, care ajută pe termen lung la reducerea resurselor de energie utilizate, conform unui sondaj realizat Reveal Marketing Research și România Eficientă. 

Mai mult, un procent de 88% dintre respondenți consideră că principalele clădiri publice care ar trebui eficientizate sunt spitalele, cu un procent de 86% în cazul școlilor.

De asemenea, pentru 67% dintre români, reducerea costurilor cu energia este cel mai popular avantaj al locuirii într-o casă eficientă energetic.

Studiu a fost realizat online în perioada 07-10.06.2022, pe un eșantion reprezentativ pentru persoanele cu vârsta 18+, din mediul urban, utilizatori de internet. Mărimea eșantionului a fost de 806 respondenți.

Rezultatele mai arată că 92% dintre respondenți consideră prețul energiei electrice un aspect de care sunt preocupați în mare măsură. Totodată, 81% dintre respondenți sunt de acord că risipa de energie contribuie la accelerarea schimbărilor climatice.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.