Enter your keyword

post

Google Maps a introdus opțiunea „rută ecologică” în aproape 40 de țări, inclusiv România

Google a anunțat că a introdus în România și alte aproape 40 de țări opțiunea denumită „ruta ecologică”, prin care le permite utilizatorilor să identifice traseul cu cel mai mic consum de combustibil, conform unui comunicat de presă.

Sursa: Google

Compania a explicat că utilizatorii pot economisi astfel atât bani, cât și carburant, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor de carbon. În continuare, Google dă și un exemplu:

Pentru a exemplifica cum funcționează ruta ecologică, luăm exemplul unei persoane care merge cu mașina de la aeroportul Henri Coandă din București la Călărași. Pentru a se decide asupra traseului, deschide Google Maps, introduce destinația, iar aplicația îi va oferi ruta cea mai rapidă. Odată cu noua funcționalitate, Google Maps va afișa, alături de traseul cel mai rapid, și ruta cu cel mai mic consum de combustibil. În cazul rutei aeroportul Henri Coandă – Călărași, utilizatorul va vedea că ruta ecologică este mai lungă cu 7 minute decât cea mai rapidă, dar are un consum de combustibil cu 12% mai mic decât aceasta”.

Funcția de rută ecologică a fost deja lansată în Statele Unite, Canada și Germania, iar rezultatele utilizării ei arată că a dus la o reducere (estimată) de jumătate de milion de tone metrice de emisii de carbon – echivalentul a reducerii traficului auto de pe șosele cu 100.000 de mașini cu motor termic, a mai adăugat compania.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.