Enter your keyword

post

Solidaritate in pandemie – sprijin pentru 900 de persoane din comunitati brasovene defavorizate

Asociatia „Aici pentru tine” a derulat in perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2020, proiectul “Solidaritate materiala si psihologica pentru traversarea perioadei post-pandemiecu sprijinul Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. In aceasta perioada, asociatia a spriijinit peste 900 de persoane greu incercate de viata, reusind realizarea unei campanii de donatii pentru persoanele defavorizate din comunitatile brasovene.

Intrajutorarea personelelor afectate de criza economica indusa de pandemia COVID-19 ramane o prioritate a organizatiei „Aici pentru Tine!”.  Astfel, scopul proiectului a fost de a diminua efectele pandemiei asupra comunitatilor vulnerabile din judetul Brasov, contribuind la atingerea a doua dintre cele 17 obiective de dezvoltare sustenabile ale ONU si anume, Obiectivul 1 – Fara saracie si Obiectivul 2 – Fara foamete.

Intrucat persoanele cu venituri reduse si din zone defavorizate au in special nevoie de hrana, pe durata celor trei luni de proiect, asociatia a distribuit lunar produse alimentare la peste 300 de persoane din localitatile Budila, Tarlungeni si Brasov. Ajutoarele au fost compuse din alimente de baza (faina, malai, ulei, zahar, orez, paste, pateuri, paine), 300 de pachete de igiena personala, masti de protectie si dezinfectanti, iar din data de 17 noiembrie 2020, pe fondul inrautatirii situatiei, organizatia a suplimentat ajutoarele adaugand miere de albine. In plus, 300 de borcane cu miere si 300 de caciuli au fost distribuite catre persoane aflate in dificultate, cu diverse suferinte, fara loc de munca, unici sustinatori de familii sau cu familii numeroase. Valoarea totala a donatiilor a fost de 15.000 euro.

Efectele economice ale pandemiei au inrautatit si mai mult situatia grava in care se afla sute sau chiar mii de persoane din comunitatile defavorizate. Imposibilitatea de a-si asigura  nevoile de baza precum hrana, ne-a determinat inca de la inceputul anului scolar, sa distribuim alimente de baza catre persoanele care au cea mai mare nevoie de ele.  Am sporit ajutorul acordat prin distribuirea de miere de albine care are un aport energetic important si sustine sistemul imunitar, dar si obiecte de imbracaminte (caciuli) atat de necesare acum pe timp de iarna”, a declarat Adina Camelia Gal, presedintele Asociatiei „Aici pentru Tine” din Brasov. Alimentele au fost distribuite prin intermediul voluntarilor si al angajatilor asociatiei. 

Donatiile din aceasta campanie au avut un efect semnificativ asupra persoanelor defavorizate in sensul in care prin donatiile primite acestia au fost absorbiti de anumite greutati ale vietii precum traiul de zi cu zi. Lipsa de bani reprezinta un foarte mare impediment pentru acestia, iar o data cu lipsa banilor, nu se poate vorbi nici de hrana sau imbracaminte.

Despre Asociatia Aici pentru Tine

Aici pentru Tine” a fost infiintata in anul 2015 si de atunci sprijina persoane cu povesti de viata impresionante. Pana in ziua de astazi, am ajutat peste 2500 de oameni greu incercati de viata. Prin educatie non-formala si consiliere psiho-sociala, vizam stimularea copiiilor, tinerilor si adultilor in formarea abilitatilor si aptitudinilor psiho-comportamentale, prevenerii si contracararii abandonului scolar si reinsertiei sociale.

Dincolo de nevoile stringente ale copiiilor defavorizati, carenta educationala duce la consecinte grave in planul dezvoltarii individuale si sociale. In Romania, peste 300.000 de copii nu merg la scoala, iar jumatate traiesc la limita subzistentei. Pentru ca statul nu reuseste sa rezolve nici o treime din aceste nevoi, am decis in urma celor 4 ani de experienta sa ne implicam asiduu in programe de educatie. Unind cele doua medii (vulnerabile si normale) si relationand, se rup niste bariere care in scoala, din pacate, nu fac decat sa desparta, dureros, cele doua lumi. Impactul pozitiv imediat va lucra asupra stimei de sine, auto-perceptiei si dezvoltarii de abilitati cogntiv-emotionale.

Atat persoanele fizice, cat si cele juridice, pot sustine activitatea organizatiei prin completarea formularului de 3,5% din impozitul pe venit sau redirectionarea a 20% din impozit pe profit / venit sau 0.75% din cifra de afaceri. Mai multe detalii sunt disponibile pe acest link: https://asociatiaaicipentrutine.ro/doneaza-3/.

Asociatia “Aici pentru tine” este membra a Coalitiei Romania Sustenabila, activa in grupul de lucru Romania Solidara.
Misiunea asociatiei este initierea, extinderea si imbunatatirea programelor sociale de integrare in societate a persoanelor si grupurilor marginalizate, prin activitati instructiv-educativ-culturale si consiliere psihologica și profesionala

banner CRS stiri