fbpx

Enter your keyword

post

Social Innovation Solutions dă startul celei de-a doua ediții a programului TRANSFORMATOR

Social Innovation Solutions dă startul celei de-a doua ediții a programului TRANSFORMATOR

  • 20 de IMM-uri/ ONG-uri sunt așteptate să se înscrie gratuit în programul TRANSFORMATOR

  • Programul oferă mentorat, ateliere de sustenabilitate în business, foresight și investiții, audit și strategie de sustenabilitate, ore de consultanță și sesiuni de feedback cu un Advisory Board

TRANSFORMATOR este un program de transformare de tip accelerator dedicat IMM-urilor si ONG-urilor cu experiență dovedită (minim 3-4 ani maturitate recomandată) care propun soluții sau sunt active în unul sau mai multe din următoarele 10 SDG-uri (Obiective de Dezvoltare Durabilă): Fără sărăcie (1), Sănătate și Bunăstare (3), Educație de calitate (4), Egalitate de gen (5), Apă și sanitație (6), Energie curată și la prețuri accesibile (7), Muncă decentă și creștere economică (8), Orașe și comunități durabile (11), Consum și producție responsabile (12) & Acțiune climatică (13).

Programul oferă sprijin business-urilor sau organizațiilor pentru a avea o înțelegere mai bună despre sustenabilitate, a-și dezvolta obiective strategice și/sau a-și transforma modelul de business. Cei 20 de participanți în TRANSFORMATOR vor beneficia de:

  • Audit, consultanță și strategie de sustenabilitate
  • 2 module educaționale
  • Ateliere de sustainable business making, foresight & investment, investment pitch practice & impact investment
  • Acces la peste 50 de investitori, experți și mentori
  • O sesiune individuală de 3 ore cu un Advisory Board
  • Expunere media

 

 

Ciprian Stănescu, președinte Social Innovation Solutions, descrie programul ca pe un “portal” atât de necesar pentru ecosistemul românesc. “Un viitor sustenabil este singurul pe care ni-l putem permite. Prin TRANSFORMATOR, vrem să creăm, împreună cu partenerii noștri, un mediu propice de dezvoltare pentru business-uri și organizații care activează deja în aria sustenabilității sau își doresc să adauge o componentă de sustenabilitate în strategia lor. Fie că vorbim de diferite industrii de activitate, sustenabilitatea este un concept comun care ar trebui să fie aplicat de la primul până la ultimul nivel.”

Printre mentorii și experții implicați în program se numără: Maria Desmirean, co-founder Biodeck, Alina Țiplea, Președinte Asociația Merci Charity Boutique & fondator Altrntv Shop, Mihai Zânt, Co-fondator CareerShift, Adelina Dabu, expert afaceri publice și sustenabilitate sau Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA România.

Înscrierile pentru cea de-a doua ediție a programului se fac până în data de 5 septembrie 2022 prin completarea formularului de aplicație aici. Programul se va desfășura între septembrie – decembrie 2022. Mai multe detalii pe site-ul TRANSFORMATOR aici.

Printre participanții la prima ediție TRANSFORMATOR se numără: NutriCare, estiverde.ro, Micile Bucurii, Asociația Insipraction,  sau AFostOdată.Net. Unii dintre mentorii și experții implicați în prima ediție a programului TRANSFORMATOR au fost: Dragoș Tuță, fondator Ambasada Sustenabilității în România, Iulian Cîrciumaru, Managing Partner V7 Capital, Dragoș Anastasiu, owner & CEO Eurolines și fondator Rethink Romania, Andreea Roșca, fondator Romanian Business Leaders, Matei Dumitrescu, partener general ROCA X, Diana Certan, director executiv comunicare și fundraising Fundația Umanitară Concordia.

Întrebată cum a ajutat-o programul TRANSFORMATOR, Roxana Buzețelu de la Micile Bucurii a răspuns: „să-mi pun ideile multe și mărețe din cap pe foaie și în practică, în primul rând. De idei nu duc lipsă, dar am nevoie de structură și mi se pare că Transformator mi-a oferit foarte multă claritate, în ce direcție trebuie să merg și cum să le abordez.”

TRANSFORMATOR este un program dezvoltat de Social Innovation Solutions (SIS), organizație ce are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 100 de start-ups în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate, trenduri de viitor și economie circulară, ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

TRANSFORMATOR este susținut de Fundația Coca-Cola, cu sprijinul Ambasadei Sustenabilității în România și Altrntv Shop.