Enter your keyword

post

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în Franța și Spania

Suprafețe mari de teren trebuie acum reîmpădurite, iar în viitor trebuie să fie gestionate și îngrijite într-un mod diferit pentru a evita prăpădul pe care îl lasă în urmă incendiile de vegetație, au avertizat o serie de experți francezi citați de The Guardian, în contextul în care acest fenomen continuă să facă ravagii în Franța și Spania.

Foto: Ross Stone/Unsplash

Doar în ziua de luni incendiile masive din Franța au distrus peste 20.000 de hectare de pădure din două regiuni diferite. Deși aceste incendii de vegetație erau sub control la momentul transmiterii datelor, flacăra nu era încă stinsă.

După 12 zile de lupte crâncene cu focul, ambele incendii au fost ținute sub control”, a declarat un reprezentant al autorităților franceze, care a semnalat că temperaturile ridicate indică inevitabilitatea unor noi incendii de vegetație în viitor.

Peste 36.000 de oameni au fost evacuați din regiunea franceză Gironde din data de 12 iulie până astăzi, însă mare alor majoritate pot acum să se întoarcă în acasă.

Și în Spania incendiile de vegetație continuă să răvășească suprafețele împădurite, în contextul în care țara a pierdut în acest an deja peste 200.000 de hectare de păduri în fața flăcărilor. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.