Enter your keyword

post

Singapore introduce noi reguli de raportare pentru a reduce riscul de greenwashing în rândul fondurilor de investiții cu profil ESG

Autoritatea Monetară din Singapore (MAS), care activează ca bancă centrală și autoritate de supraveghere financiară, a dezvăluit un nou set de reguli referitoare la obligațiile de raportare ale fondurilor de investiții cu profil ESG care se adresează investitorilor de retail, conform ESG Today.

Foto: Jason Leung/Unsplash

Săptămâna aceasta, odată cu introducerea noilor reguli, MAS a explicat că scopul acestora este de a le permite investitorilor să înțeleagă mai bine aspectele de mediu, sociale și guvernanță ale fondurilor în care își plasează banii, în timp ce ar trebui să reducă riscul de greenwashing sau de exagerare a atributelor de sustenabilitate ale acestor fonduri.

Noile reguli vin după câțiva ani în care interesul investitorilor în produse de investiții cu profil ESG a înregistrat o creștere semnificativă, ceea ce a dus la extinderea unei piețe de produse care se asociază cu termeni precum „verde” sau „sustenabilitate”.

Totuși, această piață s-a dezvoltat fără a avea implementate reguli stricte cu privire la modul în care jucătorii de profil comunică aspectele ESG, metodologia și criteriile pe care le aplică atunci când formează aceste fonduri și când investesc prin intermediul lor.

La nivel global, tot mai multe autorități centrale sau de supraveghere financiară introduc reguli noi, începând de la SEC în SUA și până la autoritățile din UE sau Marea Britanie. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.