fbpx

Enter your keyword

post

România și economia hidrogenului, în 2040

România și economia hidrogenului, în 2040

Cum ar arăta România peste 20 de ani, dacă hidrogenul ar fi folosit în energie, industrie, transport (rutier, maritim, aerian) și în termoficare? Un posibil răspuns se află în cartea “Viitorul hidrogenului: tur în jurul lumii” (Touching Hydrogen Future: Tour around the Globe)”, ce cuprinde un capitol dedicat României. Scrisă în stilul Jules Verne – „Călătorie în jurul lumii”, cartea prezintă schimbările la care ne putem aștepta dacă proiectele pe bază de hidrogen, actualmente în curs de examinare, vor fi implementate cu succes.

Sub titlul “Imaginarea viitorului e primul pas către realizarea lui”, capitolul dedicat României a fost scris de Lavinia Tănase – expert internațional în energie, care a explorat economia hidrogenului într-o Românie utopică, în 2040.
Cu o prefață din partea fostului comisar european pentru energie, Andris Piebalgs, fiecare dintre cele 27 de capitole scrise de renumiți experți în domeniul energiei, pasionați de hidrogen și de tranziția energetică, se concentrează asupra unei anumite țări, oferind un instantaneu al vieții alimentate cu hidrogen în următorii douăzeci de ani. Pornind din Țările de Jos, „turul hidrogenului” acoperă țări de pe șase continente, inclusiv SUA, Maroc, Japonia, UK, Franța și România.

“2040, România – un hub energetic și de decarbonizare în Europa de Sud-Est. Găzduim o vale a hidrogenului, producem și exportăm H2 verde în UE, mizăm pe talentele și geografia noastră și câștigăm. Câștigăm la viață: putem ține fruntea sus și zâmbi mândri că am făcut progrese incredibile în domeniul energiei, dar nu numai. Respirăm, ne facem mai puține griji… hidrogenul ne-a ajutat să ajungem aici!” declară autoarea.

În acest tablou imaginar, o utilizare corectă a hidrogenului și o revizuire completă a reglementărilor, precum și a legislației care guvernează investițiile în energie în România, au potențialul de a conduce România spre titlul de câștigător al cursei regionale de decarbonizare și tranziție energetică.

Articolul integral, aici.

Cartea, disponibilă momentan numai  în limba engleză, poate fi citită și descărcată gratuit, accesând linkul: https://europeangasmarket.eu/