fbpx

Enter your keyword

post

Producătorul de energie „verde” Hidroelectrica a selectat consorțiul de bănci pentru listarea la bursă

Producătorul de energie „verde” Hidroelectrica a selectat consorțiul de bănci pentru listarea la bursă

Hidroelectrica a selectat consorțiul de bănci de investiții pentru procedura de IPO prin care se listează la bursă, iar acestea este format atât din bănci de investiții internaționale, cât și din bănci regionale și locale, a anunțat Franklin Templeton, administrator al Fondului Proprietatea, potrivit unui comunicat de presă.

Ilinca von Derenthall, președinte al Comitetului Reprezentanților

În cadrul procesului de IPO, rolul băncilor de investiții selectate este de a recomanda structura optimă a tranzacției, de a promova palmaresul, precum și strategia și atractivitatea Hidroelectrica în rândul investitorilor locali și internaționali, de a plasa instrumentele financiare oferite în cadrul IPO-ului, precum și de a acorda asistență în procesul de listare, au transmis reprezentanții.

Numirea băncilor de investiții este o etapă cheie și suntem foarte mulțumiți că a fost atinsă în procesul de IPO al Hidroelectrica. Credem cu tărie că IPO-ul și listarea ulterioară a companiei vor aduce beneficii semnificative pieței de capital românești și țării în ansamblu, având în vedere că are un mare potențial de a atrage investitori locali și străini importanți pentru liderul românesc în producția de energie electrică, una dintre companiile cheie din sectorul energetic din România. Încurajăm toate părțile implicate să continue colaborarea pentru a se asigura că atât oferta publică inițială, cât și listarea la bursă sunt finalizate fără întârziere.”, a explicat Ilinca von Derenthall, președinte al Comitetului Reprezentanților.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.