fbpx

Enter your keyword

post

Prețul certificatelor de carbon din UE a atins un nivel record pe fondul reorientării temporare înspre cărbune

Prețul certificatelor de carbon din UE a atins un nivel record pe fondul reorientării temporare înspre cărbune

Prețul certificatelor de carbon din sistemul de tranzacționare al Uniunii Europene a atins un nou maxim istoric la finalul săptămânii trecute, în contextul în care energia provenită din cărbune a revenit în centrul atenției ca o soluție la reducerea ofertei de gaz, potrivit FT. 

Foto: Chris LeBoutillier/Unsplash

Astfel, un credit de carbon pe care îl cumpără poluatorii pentru a-și compensa emisiile de carbon a trecut de nivelul de 99 de euro, depășind astfel un maxim anterior de 98,49 de euro atins în luna februarie, înainte de invazia condusă de Rusia în Ucraina. Prin urmare, prețul a crescut cu 28% de la începutul lunii august.

Traderii spun că motivul principal din spatele acestei evoluții stă în creșterea prețurilor pentru contractele de gaz pentru livrări semnate pentru anul viitor, al căror preț a crescut semnificativ de când Rusia a redus livrările de gaz către Europa.

Asta ar putea însemna că arderea cărbunelui pentru producerea de energie electrică ar putea fi mai mult decât o soluție care să treacă Uniunea Europeană prin această iarnă. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.