Enter your keyword

post

ONU: Peste 30 de milioane de oameni din întreaga lume sunt „la un pas de foamete”

Un raport recent al  Organizația Națiunilor Unite (ONU) atenționează asupra faptului că  foamea acută va afecta în următoarele luni peste 20 de țări, iar cel puțin 34 de milioane de oameni se află „la un pas de foamete”, potrivit The Guardian.

Populația din Yemen și din Sudanul de Sud suferă deja de foame, potrivit unui raport privind cele mai afectate regiuni unde foametea este acutădocument publicat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie și Agricultură (FAO) și Programul Alimentar Mondial al ONU (WFP).

ONU estimează că 34 de milioane de oameni sunt „la un pas de foamete” din cauze precum conflictele armate, șocurile climatice și pandemia de Covid-19, care au contribuit la o creștere „alarmantă” a foametei la nivel global.

La începutul acestei luni, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie și Agricultură (FAO) și Programul Alimentar Mondial al ONU (WFP) au solicitat 5,5 miliarde de dolari pentru a evita foametea, prin asistență alimentară umanitară.

”Foametea şi foamea nu mai sunt o chestiune de lipsă de alimente. Acum sunt în mare parte fabricate de om – şi folosesc termenul în mod deliberat”, a precizat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit căruia ”în secolul XXI nu este loc de foamete”.

Secretarul general al ONU a reamintit că ”la sfârşitul anului 2020, peste 88 de milioane de oameni sufereau de foame acută din cauza conflictelor şi a instabilităţii – o creştere de 20% într-un an”.

”Mesajul meu este simplu: dacă nu hrăniţi oamenii, hrăniţi conflictele”, a insistat Antonio Guterres, spunând că omul este responsabil de crearea acestei situaţii.

Niciun copil din Romania nu mai merge flamand la culcare. Acesta este obiectivul grupului de lucru Romania Solidara din cadrul Coalitiei Romania Sustenabila.
Inscrie-te si tu si lupta alaturi de noi pentru ca acest lucru sa devina realitate.
banner CRS stiri