fbpx

Enter your keyword

post

Oana Groșanu, ASR: Sustenabilitatea trebuie să fie o prioritate pe agenda publică în România

Oana Groșanu, ASR: Sustenabilitatea trebuie să fie o prioritate pe agenda publică în România

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care 27 octombrie devine Ziua Sustenabilității în România. Conceptul este cu atât mai interesant pentru tinerii din Generația Z care preferă tot mai des să lucreze pentru companii responsabile din punct de vedere social și de mediu.

“Tot mai mulți români sunt conștienți că schimbările climatice există ”, spune la RFI Oana Groșanu, directoare executivă a Ambasadei Sustenabilității în România. ONG-ul încearcă de 2 ani să pună pe agenda publică subiectul sustenabilității, iar acum a reușit. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care 27 octombrie devine Ziua Sustenabilității în România.

Potrivit inițiativei cu acest prilej se pot organiza activități culturale, sociale și educaționale prin care să fie promovate bune practici în domeniul sustenabilității și să se evidențieze importanța aplicării principiilor dezvoltării durabile.

“Adoptarea inițiativei aduce o recunoaștere oficială care ne dorim să ofere autorităților publice și companiilor oportunitatea și obligația morală de a comunica în mod transparent rezultatele strategiilor lor și măsurile implementate pentru sustenabilitate”, explică Oana Groșanu.

Ce înseamnă să fii sustenabil din perspectiva unei companii? O explicație simplă și comprehensivă ar fi : să nu faci profit cu orice preț și să încerci să găsești echilibru între profitabilitate și impact social și de mediu.

“Ideal ar fi să lăsăm moștenire generațiilor viitoare nu doar problemele, cât și soluțiile iar o soluție este un comportament de consum cât mai sustenabil”, concluzionează directoarea executivă ASR.