fbpx

Enter your keyword

post

O bancă din Australia nu va mai oferi credite pentru achiziția de vehicule noi pe combustibili fosili

O bancă din Australia nu va mai oferi credite pentru achiziția de vehicule noi pe combustibili fosili

Bank Australia, o instituție comercială de credit, a anunțat săptămâna aceasta că va înceta acordarea de credite dedicate achiziției de vehicule care funcționează pe combustibili fosili din anul 2025, pentru a încuraja adopția vehiculelor electrice, potrivit The Guardian.

Foto: Kayle Kaupanger/Unsplash

Reprezentanții băncii au declarat că această decizie nu a fost influențată de autorități și este una necesară pentru a se asigura că practicile de creditare pe care le aplică nu „blochează clienții într-o situație care presupune emisii de carbon ridicate și costuri de utilizare din ce în ce mai ridicate”.

Totuși, banca a spus că va continua să ofere credite pentru vehicule second hand, care funcționează cu motoare cu combustie internă, întrucât recunoaște c nu toți clienții își vor putea permite achiziția unui vehicul electric în următorii trei ani.

Am ales anul 2025 pentru că tranziția către vehicule electrice trebuie să se întâmple rapid și credem că acest lucru este realizabil dacă implementăm politicile potrivite pentru a aduce în fața populației o gamă mai variată de vehicule electrice accesibile în Australia”, a declarat Sasha Courville, chief impact officer în cadrul Bank Australia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.