fbpx

Enter your keyword

post

Norvegia vrea să oblige companiile controlate de stat să adopte ținte climatice bazate pe dovezi științifice

Norvegia vrea să oblige companiile controlate de stat să adopte ținte climatice bazate pe dovezi științifice

Autoritățile din Norvegia vor să oblige companiile controlate de stat să adopte ținte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, bazate pe dovezi științifice, conform unui proiect de lege transmis de guvern către legislativ, citat de ESG Today.

Photo 246900512 © Dudlajzov | Dreamstime.com

Proiectul actualizează așteptările statului față de companiile pe care le controlează. Statul norvegian deține 70 de companii gestionate de nu număr total de 12 ministere. Valoarea totală a participațiilor directe ale statului în toate acestea se ridică la 113 milioane de dolari.

Raportul stabilește direcții legate de mediul înconjurător, natură și ecosistem, inclusiv ținte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, aliniate Acordului de la Paris. Țintele trebuie să fie bazate pe date.

Anunțul vine la scurt timp după ce fondul de pensii al Norvegiei a îndemnat companiile poluatoare din portofoliul său de 1.200 de miliarde de dolari să stabilească ținte pentru a atinge la emisii net zero până în 2050.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.